Seçimlerde kazandıkları ve en çok sevindiği yerin memleketi Manisa, kaybettikleri ve üzüldüğü yerin Malatya olduğunu söyleyen Özgür Özel, Hatay için de konuştu:

"Manisa'da en son yüzde 29-30 almıştık. Dün yüzde 60'la kazandık. Manisa'da Selendi, Demirci ve Saruhanlı hariç tüm ilçeleri aldık. En çok Soma'ya seviniyorum. Her seçim millet Soma'ya söver, ben de Twitter'dan 'Yapmayın etmeyin' diye yazardım. En memnun olduğum yerler Artvin ve Marmaris. Anketlerde çok geride çıkmıştık. Son anda oralara miting koyduk. İki yerde 'CHP'ye oy atmazsanız, AK Parti kazanacak' dedim. Eskişehir ve Balıkesir, kafaya taktığım iki yerdi. Eskişehir'de İYİ Partili aday AK Parti'ye geçti ve siyasi yankesiciliğe uğradı muhalefet. Ona itiraz ediyordum. Kaybetsek kabullenemezdim. Bir de Balıkesir. Orada alacaklıydık. Ama İYİ Parti çok güçlü aday çıkardı ve aday sert kampanya yaptı. Annesinin evinin balkonundan 'Git başka yerde demlen' diye bir pankart sarkıttı mitingimde. Ona içerlemiştim. Adıyaman'a acayip sevindim. Kütahya'nın gelmesine aşırı memnun oldum. Malatya'da Veli Ağbaba'nın emeklerine üzüldüm. Yüzde 18'lik partiye yüzde 38 oy aldırdı. Hak etmişti ama iktidar son anda konsolide oldu. Çok büyük bir iş başardı. (CHP, Hatay'a itiraz edecek) Hatay'da halen çekişiyoruz. Ümidimi kesmiş değilim. (Gökhan Zan'ın aldığı 15 bin oy) Maalesef kendini de şehrini de tüketti. (CHP, Hatay'ı yaklaşık 3 bin 500 oyla kaybetmişti)"

CHP lideri, en büyük hayal kırıklığını ise, Tunç Soyer olduğunu söyledi:

"Tunç Soyer'dir en büyük hayal kırıklığım. Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay'ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim. Memnun oldu. Akşam yemeğe çıktık birlikte. 'Kıbrıs, Amerika ve Brüksel'deki temsilcilikle birlikte Pekin ve Moskova'da şube açalım. Yurt dışı ilişkilerde iyisiniz' dedim. 'Onore oldum, çok sevindim' dedi. Gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı. En büyük hayal kırıklığım. Kimseye küskün değilim ama İzmir'de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı. İzmir'de tehlike çanlarının çaldığı günler oldu. İzmir'i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona."