Araştırma şirketleti arasında yer alan Areda SurveyCHP, İYİ Parti, SP ve HDP'nin gizli bir şekilde anayasa taslağı hazırlayıp hazırlamadığıyla ilgili iddialarına ilişkin bir anket çalışması yaparak bu soruyu Türk halkına yöneltti. Araştırma sonuçları, Türk halkının yarısının, söz konusu partilerin gizli bir şekilde ittifak yaptığını düşündüğünü ortaya koydu. Anket sonuçlarına göre yüzde 50,1 oranında vatandaşlar, bu iddianın doğru olduğu kanaatinde.

İDDİALARI ORTAYA ATAN ÜMİT ÖZDAĞ İHRAÇ EDİLDİ

Hatırlanacağı üzere İYİ Parti'den ihraç edilmesine karar verilen Milletvekili Ümit Özdağ; 4 partinin (CHP, İYİ Parti, HDP, SP) bir araya gelerek anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu öncülüğünde, gizli bir şekilde anayasa taslağı hazırlandığına ilişkin bir iddiayı ortaya atmıştı. Özdağ hem bu iddialardan, hem de İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğuna ilişkin söylemlerinden ötürü partiden ihraç edilmişti.

GİZLİ ANAYASA TASLAĞINDAKİ MADDELER

4 partinin gizli bir şekilde bir araya gelerek söz konusu anayasa taslağında; din dersinin 'kültür' dersiyle değiştirilmesi, çok dilli eğitim talebi, ateistliğe atıf ve eşcinselliğe anasayal güvence verilmesi gibi maddelerin yer aldığı ortaya çıkmıştı.

VATANDAŞLAR DA ANAYASA HAZIRLANDIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Araştırma şirketi Areda Survey, söz konusu iddiayı Türk halkına sordu ve araştırma sonuçlarında vatandaşların, Ümit Özdağ'ın iddialarına inandığı ortaya çıktı. "CHP-İYİ Parti-HDP'nin ortak bir şekilde anayasa çalışması yaptığına inanıyor musunuz?" sorusuna yanıt veren vatandaşların yüzde 50,1'i "evet" yanıtını verdi.