CHP-İYİ Parti-HDP partileri, 31 Mart 2018 yerel seçimleri için Bolu'da ittifak kurmuştu, fakat gelen bilgilere göre ittifak çatırdamaya devam ediyor. Geçen yıl HDP'lilerle arasındaki gerginlik sebebiyle işlerin mahkemeye gitmesinin ardından CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın bu defa İYİ Parti ile husumete tutuştuğu öğrenildi.

Fotoğraf: CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

İSTİFA ETMESİNİ TALEP ETTİ

Gelen bilgilere göre İYİ Parti kontenjanından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği bilinen Mansur Şen, CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın talebiyle istifa etti. Özcan ve Şen arasında birtakım anlaşmazlıklar çıktığı, bazı araziler hususundaki imar artışları konusunda gerildikleri iddia edildi. CHP'li Özcan, bazı araziler için kişiye özel imar artışı talep ederken İYİ Parti'li Mansur Şen bunu kabul etmedi.

SOSYAL MEDYADAN SİNYAL VERDİ

Geçen günlerde sosyal medya hesabından sert mesajlar yayımlayan Şen, Muhsin Yazıcıoğlu'nun, "Bir saniyesini bile kontrol edemediğin dünya için böyle fırıldak olmaya gerek yok." sözlerini anımsatarak, insanların ideolojinin ötesinde bir duruşunun olması gerektiğinin altını çizmiş, zor da olsa, kandırılsa bile omurgalı olmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizmişti. Şen, bundan kısa bir süre sonra istifa etti.

İSTİFADAN SONRA TARTIŞMALAR DAHA ÇOK BÜYÜDÜ

Şen'in istifa etmesinin ardından ittifaktaki çatlak ve çatışmalar daha çok arttı. Özcan, İYİ Parti'li Şen'den boşalan makama İYİ Parti'den bir isim getirmek yerine CHP'li Meclis üyesi İmar Komisyonu Başkanı Asuman Şentürk Tekin'i göreve getirdi. Bu karar, CHP'li Özcan ve İYİ Parti İl Yönetimi'nin karşı karşıya gelmesine sebep oldu. Özcan ve il yönetimi bu hususta çok sert bir tartışma gerçekleştirdi.

Üzerinize düşen sorumluluğa göre hareket edin

İYİ Parti kaynaklarından gelen bilgiye göre, İYİ Parti, seçimler için bir araya gelen Millet İttifakı'nın gereğini yerine getirdi ve CHP'ye destek çıktı. Bu sebeple CHP'nin de bu sorumluluğa göre hareket etmesi talep edildi. Etmediği takdirde gerekenin yapılacağı belirtildi.