Son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına basında geniş olarak yer verildi. Bu konuda bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, söz konusu Haberlere sert bir şekilde çıkıştı. Karabıyık, yaşanan taciz ve tecavüz olaylarla ilgili kendi taraflarına herhangi bir belge iletilmediğini öne sürerek, "Bu kişilerin kim olduğunu bilmiyorum ve onlarla bir görüşme yapmadım." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan ve ayrıca Bursa Milletvekili olarak görev yapan Lale Karabıyık, Parti teşkilatlarında yaşanan taciz ve tecavüz olayları ile alakalı medyada çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Karabıyık, söz konusu haberlerde kendi adının geçmesine içerledi.

BİZE HERHANGİ BİR BELGE İLETİLMEDİ

Adının geçtiği haberlerde yazanların bütünüyle bir iftira olduğunu vurgulayan Karabıyık, haberlerle ilgili hesabını hukuk önünde arayacağını belirterek, taciz ve tecavüz olayları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun veya kendisinin tarafına ulaştırılan herhangi bir belge olmadığını savundu.

'ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK'

CHP içinde böyle olayların hiçbir şekilde üstünü kapanmadığını dikkat çeken Karabıyık, bunun sebebi olarak kendilerine hiçbir belge iletilmemesi detayını gösterdi. Karabıyık, "CHP ve CHP mensupları üstünden yürüttükleri iğrenç karalama kampanyasından ötürü bunlar yapılıyor. Bizim alnımız ak ve başımız diktir." dedi.

KARABIYIK HANGİ HABERE İÇERLEDİ?

Medyada servis edilen bir habere göre CHP Osmangazi İlçe Başkanı M.A'nın, Parti içindeki 17 yaşındaki bir kıza WhatsApp uygulaması üzerinden attığı mesajlar ortaya çıkmıştı. Haberin detaylarında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu olaydan haberdar olduğu ve ilgilenmesi için de Lale Karabıyık'ı göreve getirdiği iddia edilmişti. Karabıyık'ın olayı örtbas ettiği belirtilmişti.