Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, İslam ümmetinin son peygamberi Hz. Muhammed'e ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Fransız dergi Charlie Hebdo'ya tepki gösterdi. 

Derginin din karşıtı yayınlarının basın özgürlüğü kılıfı altına alınarak korunduğunu ifade eden Hacıyev, bu tarz içeriklerin nefret söylemleriyle dolu olduğunu ve insanları din ırkçılığı yaptığına ve şiddete eğilimli bir hale getirdiğine dikkat çekti.

YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ

Fransız dergisinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak hakaret etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Hacıyev, Charlie Hebdo dergisini şiddetle kınadığını açıkladı. 

Ermeniler tarafsız haber muhabirlerini tehdit ediyor

Fransız TF1 televizyonunun muhabirinin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara ilişkin tarafsız olarak haber yapması sebebiyle Ermeniler tarafından tehditlere ve hakaretlere uğradığını hatırlatan Hacıyev, ifade özgürlüğüne ters düşen bu davranış karşısında sessiz kalanların, Fransız dergisi Charlie Hebdo'yu ahlaksız çizimleriyle basın özgürlüğü kılıfına sokmaya çalıştığını da belirtti.