Uluslararası piyasaya girmek isteyen Cezayir, bu konuda Türkiye'ye ortaklık teklif etti. Gelen bilgilere göre, uluslararası piyasalarda yer almak için Türkiye'ye bir teklifte bulunan Cezayir, 'ortak firmalar kurulması' hususunda Türkiye'ye teklif götürdü.

Afrika Serbest Ticaret Bölgesi'nin açılış hazırlıklarına denk gelen bir süreçte Cezayir'den Türkiye'ye, ortak firmalar kurulması teklifi geldi. Cezayir Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ticaret Bakanı Kemal Rızzik ve Yardımcısı İsa Bekkay, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş ile bir görüşme gerçekleştirdi.

CEZAYİR-TÜRK ORTAK ŞİRKETLERİ

Söz konusu görüşmede Türkiye ve Cezayir arasındaki ilişkilerin daha güçlü hale getirilmesi ve ticari alanda ortak ilgili alanlarıyla ilgili konuların konuşulduğu belirtildi. Pek çok uluslararası pazara erişim sağlamak amacıyla Cezayir-Türk ortak şirketlerinin oluşturduğu firmalar topluluğu kurmak yönünde bir öneri yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre Büyükelçi, ülkesinin çeşitli alanlarında çaba göstermeyi sürdürdüğünü ve işbirliğini daha geniş kapsamlara taşımaya hazır olduğunu anlattı.

İKİ ÜLKEDEN İŞ ADAMLARI ARASINDA TOPLANTI ÇAĞRISI

Bakanlık'tan gelen açıklamaya göre, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) süreci bittikten sonra, yeni ortaklık fırsatları üzerinde konuşmak için iki ülkeden iş adamlarının bir araya gelerek toplantı yapmasına ilişkin çağrı yapıldı.

Afrika Serbest Ticaret Bölgesi'nin Ocak 2021'de yürürlüğe gireceğini belirten Bakan Rızzik, bunun iki taraf arasında yer alan ticaret hacminin artması için de tüm şartları hazırladığına dikkat çekti.