Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili sıkıntılar yaşandığını ve bütün plan ve programlarda enflasyonu öncelediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle adım adım da bunu (enflasyonu) düşüreceğiz. Bu programımızı kararlı bir şekilde uyguluyoruz. Uygulamaya devam edeceğiz. Yılın ikinci yarısında bunun etkilerini görmeye başlayacağız. Haziran ve temmuz gibi göreceksiniz, enflasyonda bir kırılma olacak. Ardından 2025'te hedefimiz yüzde 15'lere düşürmek, 2026'da da tek haneli enflasyon rakamlarına bu memleketi yeniden kavuşturmak istiyoruz. AK Parti geçmişte yaptı, yine yapar. Yaparsa AK Parti yapar. İnşallah güçlü bir kadroyla bunu da başaracağız."

Çalışanların, emeklilerin, dar gelirlilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, ekonomiyi büyüttükçe bundan bütün toplum kesimlerini faydalandırmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Doğu ve Güneydoğu'da büyük hamleler gerçekleştirdiklerini, son 21 yılda hiçbir dönemde olmadığı kadar hizmet yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, "Bu bölgelerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Yani olumlu yönde her türlü ayrımcılığa karşıyız, o ayrı. İnsanların kimliğine dönük her türlü ayrımcılığa karşıyız. Ama daha az gelişmiş bölgelerimizin diğerlerinin seviyesine yaklaşması için buralara kişi başına daha fazla kaynak verdik. Bütün sorunlar çözüldü mü elbette çözülmedi ama önemli ilerlemeler sağladık." değerlendirmesinde bulundu.

Programa, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, AK Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Salih Aydın, Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yılmaz, daha sonra İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesindeki Yaşam Merkezi Toplantı Salonu'nda kanaat önderleriyle bir araya geldi.