Yapay zeka teknolojilerinin gelişimiyle birlikte kodlama devrinin bittiğini iddia eden Nvidia CEO’su, böylece daha faydalı işlerle uğraşabileceğimizi söyledi.

Gençlere kodlama öğrenmelerini nasihat eden teknoloji otoritelerinin aksine Huang, bu işi artık yapay zekalı robotların yapacağını, dolayısıyla insanların bu aktiviteye kafa yormaması gerektiğini savunuyor. Özellikle biyoloji ve tarım alanında gidilecek çok yol olduğunu söyleyen CEO, bu gelişmenin bize yeni kapılar açacağını öne sürdü.

Yapay zeka devrimi sayesinde artık herkesin birer kodlama uzmanı olacağını da sözlerine ekleyen Huang, böylelikle insanlar arasındaki fırsat eşitsizliğinin ortadan kalkacağını, daha eşitlikçi bir toplum yapısına kavuşacağımızı belirtti.

Başarılı CEO artık ülkelerin de kendilerini değiştirmesi gerektiğini, yapay zekanın geleneksel birçok yöntemi tamamen atıl hale getirerek, tüm yönetim süreçlerini baştan aşağı değiştireceğini öngördüklerini açıkladı.

Fakat Huang’ın bu açıklamalarının fazlasıyla haddini aştığını, kodlama öğrenmeye çalışan gençlerin geleceğine zarar verdiğini düşünenler de mevcut. CEO’nun kendi hayal dünyasında yaşadığını iddia eden bazı kişiler, robotların insanların yaptığı her şeyi yapamayacağını ve kodlamanın daha uzun süre hayatımızın önemli bir parçası olacağını savunuyor. Günün sonunda, kimin haklı olduğunu zaman içinde göreceğiz.

Anne ve babalar iyi bir gelecek için çocuklarını yazılım sektörünü yönlendiriyor. Ancak yapay zekanın ortaya çıkmasıyla bu alanda daha fazla istihdama ihtiyaç olunmayacağı düşünülüyor.