"6.yılının seneyi devriyesinde olduğumuz 15 Temmuz 2016 tarihinde ki darbe girişimi, hem nitelik olarak hem de içerik olarak emperyal güçlerin Türkiye'ye açtığı bir vekalet savaşıdır. Emperyal güçler; Türkiye'nin kılcal damarlarına kadar sirayet eden FETÖ, açık ve aleni 40 yıldır mücadele ettiği PKK ve silahlı kuvvetlerimizden satın alınmış bir takım rütbeli subaylardan oluşan lejyonerler eliyle, adına "Yurtta Sulh Harekatı" denilen darbe girişimiyle, ülkemizi topyekun bir kaos, ardından bölüp parçalama amacına yönelik operasyondu.

Tek hesap edemedikleri bu kahraman Türk milletiydi. Dünya dahi, emperyal kuduz köpekler dahi, bu ülkedeki yerli işbirlikçileri dahi kahraman Türk Milletinin bir kıyam ve hassa ordusu olduğunu unutmuşlardı. Hatırlatmamız 261 şehidimiz ve binlerce gazimize mal olsa da, Türkiye üzerindeki bu kanlı hesap, can ve kan pahasına da olsa püskürtülmüştür.

15 Temmuz 2016 tarihi, Türkiye'nin ikinci miladıdır. Milli Mücadele de nasıl ki yedi düvele ve batının emperyalist ülkelerine karşı bir savaş vererek kazandıysak, 15 Temmuzda da bütün emperyal güçlere karşı Türk Milleti destansı direnişiyle bir kez daha tarih yazmıştır. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe narasıyla, en ağır silahlara, tanklara, toplara, savaş uçakları ve helikopterlere karşı yüreklerini ortaya koyan kahramanların adı Türk Milletidir. Buna tiyatro diyenlere bakın, emperyal güçlerin uvertür oyuncuları ve kuklaları olarak hale sahnelerde gerdan kıvırıyor.

15 Temmuz, bir milletin yeniden dirilişin, küllerinden doğuşun, kahramanlık destanının yazıldığı tarihtir. İşte bu tarihin bakiyesi şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet, Türk Milletine sabrı cemil diliyorum."