Kemal Kılıçdaroğlu'nun gaflarını köşesine taşıyan Sabah yazarı Mehmet Barlas, "Kılıçdaroğlu bu bilgisizliğini şimdiye kadar nasıl gizledi?" başlıklı yazı kaleme aldı.

"Atatürk'ün 15 yıl genel başkanlığını yaptığı CHP'ye böyle bir lider yakışıyor mu?" diye soran Barlas, önce Kılıçdaroğlu'nun daha önceki bazı gaflarını sıraladı, ardından da Celal Şengör'ün açıklamalarına yer verdi:

"Kılıçdaroğlu'nun sadece bir sözüyle bu kanaate varmadım. Bunun gibi onlarcası var. Hz. Ali'yi kitapları olan bir İslam düşünürü zannetmesinden çok bahsetmeyeceğim, Aleviler zaten gereken cevabı vermişti. Ankara'da yapılan Sakarya Meydan Muharebesi'nin Sakarya'da yapıldığını zannetmesine ne diyeceğiz? Atatürk'ün 1939 yılında "Zeytin Kanunu" çıkardığını söylemesi vs. Bu liste böyle uzayıp gider. Gaflarına hiç girmiyorum, yüzlerce var.

“ATATÜRK’ÜN PARTİSİNİN BAŞI BUYSA VAH BİZE..”

Kılıçdaroğlu'nu yeni tanıyan insanlara ilk izlenimlerini sorun, herkes şaşkınlığını gizleyemeyecektir. Bunlardan biri de ünlü yer bilimci Prof. Celal Şengör.

Kılıçdaroğlu ile yemek yiyen Celal Şengör'ün görüşme sonrası ne dediğini aynen aktarıyorum:

"Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir öğle yemeği yedim. Yanından ayrılırken çok üzüntülü ayrıldım. Çok samimi söylüyorum size. Dedim Atatürk'ün partisinin başı buysa vah yazık bize. Gittik gürültüye."

Keşke o zaman Şengör'ü dinleseydik.