Çekmeköy Belediyesi, dünyayı sarsan ve insanların yaşam tarzlarını kökten değiştiren Kovid-19 salgını döneminde halk sağlığının yanı sıra sokak hayvanları için de yoğun mesai harcıyor. Kapalı dükkanların ve kısıtlama nedeniyle hayvanları besleyen vatandaşların sokağa çıkamaması nedeniyle, sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde belediye ekipleri, hayvanlar için mama dağıtımı yapıyor. Şehir merkezlerinde ve ormanlık arazide yaşayan köpekler ve kediler için kuru mama bırakılırken, kuşlar için de yem saçılıyor. 

İstanbul’da özlenen kar yağışının ocak ve şubat aylarında görülmesiyle karla mücadele çalışmaları kapsamında da sokak hayvanları için çalışmalar aralıksız devam etti. Ekipler, besleme çalışmaları sırasında karşılaştıkları yaralı ya da hasta hayvanları da Çekmeköy Hayvan Bakımevi’nde misafir ederek, tedavilerini yapıyor. 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “İlçemizde 7’den 70’e her yaştan hemşehrimize hizmet ediyoruz. Bu yoğunluğun içinde sınırlarımızda yaşayan sokak hayvanlarını da unutmadık. Onlar konuşamayan, isteyemeyen, dertlerini anlatamayan canlılar; onlar bize Allah’ın emaneti. Biz de bu zor günlerde diğer günlere oranla onlara da yoğun ilgi gösteriyoruz,” dedi.