Her gün çay içiyorsanız çayın antioksidan özelliklerinden de faydalanıyorsunuz demektir. Ancak bunun yanı sıra çayınıza bir dilim limon attığınızda faydalarının ciddi anlamda arttığını göreceksiniz.

İşte çayınıza limon atmanız için nedenler:

Vücudu detoksifiye eder

Limonlardaki sitrik asit içeriği dikkat çekici derecede yüksektir ve karaciğeri temizlemeye yardımcı olur. Sabahları ilk çayınızı limonla tüketmek, karaciğerde biriken tüm atık ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve böylece vücudun detoksifiye olmasını sağlar.

Sindirim fonksiyonunu artırır

Limon, basit şekerler ve diyet lifleri şeklinde bulunan karbonhidratların sadece küçük bir kısmını içerir. Bu lifler, basit şekerlerin işlenmesini yavaşlatma işlevi görür, böylece bağırsak sağlığını geliştirir ve metabolizmayı düzenler. 

Ağır bir yemekten sonra bir bardak limonlu çay yudumlamak, sindirimi önemli ölçüde artırır.

Hastalıklarla mücadele etmenizi kolaylaştırır

Çayınızı limonlu içtiğinizde limonun içerisindeki antioksidanlardan ve vitaminlerden de faydalanırsınız.

Vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.

Cilt sağlığını iyileştirir

Limonlu çay, ölü deri hücrelerini yok etmeye ve yüzünüzü gençleştirmeye yarayan büzücü özelliklerle doludur.

Ayrıca, akne , sivilce ve egzama ile etkili bir şekilde mücadele eden ve genel cilt sağlığını destekleyen anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.

Kalp sağlığını destekler

Hesperidin ve diosmin gibi limonlarda doğal olarak bulunan bitki flavonoidleri, kolesterol düşürücü yeteneklere sahiptir. Ayrıca her akşam bir bardak ılık limonlu çay içmek kalp rahatsızlıkları ve felç oluşumunu önleyebilir ve kalp sağlığını büyük ölçüde iyileştirebilir.

Diş etlerinizi için de iyidir

Limondaki C vitamini ve sitrik asit seviyelerinin doğal olarak yüksek olması, sıcak bir bardak limonlu çayın ağrı giderici ve yatıştırıcı doğasıyla birleştiğinde, onu şişmiş diş etlerini tedavi etmek için etkili bir evde çare haline getirir.