Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz ile ilgili önemli mesajlar verdi. Çavuşoğlu, "Neler yapabileceğimizi hem dostlar hem de düşmanlar gördü. Bize rağmen hiçbir şey yapılamayacağını bütün herkese gösterdik." dedi.

AB İLE İLİŞKİLERİN POZİTİF ORTAMDA YÜRÜMESİ İÇİN HAZIRIZ

Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye rağmen hiç kimsenin bir şey yapamayacağını tüm dünyaya gösterdiğimizi duyurdu. Türkiye'nin yapabileceklerinin sınırını hem dosta hem de düşmana gösterdiğimizin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "2021 yılında Avrupa birliği ile olan ilişkilerimizin daha pozitif bir ortamda yürütülmesi için Türkiye olarak hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum. Avrupa Birliği'nin de bu hususta hazır olmasını bekliyoruz." dedi.

CAATSA YAPTIRIMLARI VE S-400'LER

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Türkiye'ye yönelik olarak uygulanmak istenen CAATSA yaptırımları hususunda da ortak bir çalışma grubu kurulması için teklifte bulunulduğunu beyan eden Çavuşoğlu, "ABD ile S-400 savunma sistemleri ile alakalı ortak bir çalışma grubu kuruldu." dedi.

TERÖRLE OLAN MÜCADELE

Terörle mücadelede 2020 yılında da hız kesmeden devam edildiğini aktaran Çavuşoğlu, terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya karşı olan duyarlılığın diğer ülkelerde de artış gösterdiğini dile getirdi. Çavuşoğlu, bu yıl FETÖ'ye ait olan 9 okulun kapatıldığını, 3'ünün devralındığını, bir tanesinin de kamulaştırıldığını duyurdu.