Dışişleri Bakanlığı'nın 2021 bütçesi üzerinde milletvekilleri tarafından yöneltilen soru ve eleştirileri yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'a, çok sert bir çıkışta bulundu.

Paylan, Türkiye'nin tıpkı Azerbaycan'a kardeş dediği gibi Ermenistan'a kardeş demesinin hayalini kurduğunu belirten Paylan'a yanıt veren Çavuşoğlu, "Siz bugüne kadar hiç 'Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıksın' dediniz mi? Demediniz. 'Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın toprağıdır' demediniz." şeklinde konuştu. 

HDP'Lİ VEKİLDEN SKANDAL SÖZLER

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, hayalinin Türkiye ve Ermenistan'ın arasında kardeşlik bağı kurulması olduğunu belirtti. Ona yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, "Siz hiçbir zaman Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan'a ait olduğunu söylemediniz, Ermenistan işgal ettiği yerlerden çıksın demediniz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE KARABAĞ'DA YETKİLİ

Dağlık Karabağ durumu ile ilgili ilerleyen zamanlarda müzakerelerin devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın da bu konuda görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Ermenistan, Rusya ve Azerbaycan arasında bir anlaşma imzalandığını hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya arasında da ayrı bir anlaşma imzalandığını ve bu anlaşma doğrultusunda Türkiye'nin yerinde inceleme, denetleme, raporlama ve gerekli adımları atarak tedbir alma konusunda yetkisi olduğunu anımsattı.

BAŞKASINA AİT TOPRAKLARDAKİ SALTANAT KALICI DEĞİLDİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konularda, Ermenistan topraklardan çekilip normalleşmeye başlaması halinde Azerbaycan ile birlikte karar alacaklarını ve beraber adım atacaklarını vurgulayarak bunu kimsenin yadırgaması gerektiğine dikkat çekti.

Normalleşme olduğu takdirde en fazla kazanan Ermenistan ve Ermeni halkı olacağını ifade eden Çavuşoğlu, başkasına ait topraklar üzerindeki saltanatın kalıcı olmadığını da vurguladı.