Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden mevkidaşı Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'a bir cevap verdi. Çavuşoğlu, "Sevgili Niko," diye başladığı paylaşımında mevkidaşına yeni yıl içi dostça bir tavsiyede bulunarak Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırakmasını ve başkalarından yardım dilenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

'BAŞKALARINDAN YARDIM İSTEMEYİ BIRAK'

Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Dendias tarafından yapılan Twitter paylaşımına cevaben mevkidaşına seslenerek yeni yıl tavsiyesinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Dendias'a verdiği yeni yıl tavsiyesinde; başkalarından yardım istememesi gerektiğinin altını çizerek Yunan halkının itibarını zedelemeyi bırakmasını söyledi. Yeni yılın samimi, doğrudna ve ciddiyetle konuşarak farklılıkların adil olarak değerlendirildiği bir yıl olması temennisinde bulunan Çavuşoğlu, Dendias'a mesaj gönderdi.

YUNAN BAKN DENDİAS NE SÖYLEMİŞTİ?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Çavuşoğlu'nun paylaşımından önce bir Twitter gönderisi hazırlayarak, Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik olarak uygulanması istenen sila ambargosu husununu pek çok kez Avrupa Birliği (AB) gündemine getirdiğini söyleyerek, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), NATO bütünlüğünü sabote eden Türkiye'ye yaptırım uyguladığına ilişkin bir iddiayı gündeme getirmişti.