Bursalı iş adamı, ayrıca eski bakanlar arasında yer alan Cavit Çağlar'ın da ortağı olduğu, yayın hayatına çok yakın bir zaman önce başlayan Olay TV kanalı, geçtiğimiz akşam saat 20.00'den itibaren yayın hayatını noktaladı. İlk olarak 30 Kasım 2020 tarihinde seyircilerin karşısına çıkan Olay TV'nin ortakları konumunda bulunan Cavit Çağlar, kanalın neden kapandığını açıkladı. Peki, Olay TV neden kapandı? İşte Cavit Çağlar'ın verdiği yanıt...

OLAY TV'DEKİ HDP YAYINLARINDAN RAHATSIZ OLDU

İşadamı Çağlar, siyaset döneminde merkez sağda siyaset yaptığını anımsatarak kanalın yayın politikası sebebiyle iş ortağı ile bir gerginlik yaşadığını dile getirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ilgili yayınlara ağırlık verilmesinden rahatsız olduğunu ve bu rahatsızlığını dile getirdiğini ifade eden Çağlar, ortağı ile ortak bir konuma ulaşamadıklarını, böylelikle kanalının kapandığını söyledi.

'MERKEZ SAĞDA SİYASET YAPTIM, BUNU KABUL EDEMEM'

Kendisinin merkez sağda siyaset yaparak Türkiye'ye hizmet eden biri olduğunu kaydeden Çağlar, tarafsız bir şekilde yayın yapan Olay TV'nin yayın ekibi tarafından yapılan HDP ile ilgili yayınların kendisini rahatsız ettiğini belirterek, iş ortağının yanına gidip konuyu kendisine ilettiğini söyledi. Çağlar, kanala yeni arkadaşlar ilave etme talebinde bulunduğunu fakat ortağının bunu reddettiğini kaydederek, bu şartlar altında çalışmaya devam etmeyeceğini ve kanaldan ayrılacağını bildirdiğini söyledi.

Çağlar, kanalın lisansının elinde olduğunu anımsatarak uygun bir zaman diliminde yeni bir ekip grup tekrar başlayabileceğini duyurdu.

Çağlar, NTV kanalını ve Olay Gazetesi'ni de kurmuştu.