Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Delaware mahkemesinin aldığı “tazminat paketi kararını” ciddi şekilde eleştirirken, ARK Invest CEO’su Cathie Wood’dan ise destek gördü.
 
ABD medyasından Yahoo Finance’in bir yayınına katılan Cathie Wood, Delaware mahkemesinin, Musk’ın 56 milyar dolarlık tazminat paketini reddetmesinin haksız bir karar olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Alınan karar Amerika’nın en önemli unsurlarından biri olan yatırımcılığa karşı bir karardır. Tesla yönetim kurulunu ve hissedarları yok saymaktadır. Musk, günümüzün en önemli ve vizyoner kişilerinden, rönesans insanlarından biridir. Bu tür kişilere engeller getirilmesi doğru değil.
 
Bilindiği üzere 2018 yılında bir Tesla hissedarı, Musk’ın tazminat paketinin haksız olduğunu belirtmiş ve dava açmıştı. Bu ay ise bir Delaware mahkemesi hakimi, Musk’ın tazminat paketinin haksız ve abartılı olduğuna hükmetmişti.
 
Musk ise bu kararın ardından Tesla ve SpaceX’in merkezlerini Teksas’a taşıma kararı almıştı. Wood’un videosunu yorumsuz paylaştı Wood’un kendisine destek çıktığı videoyu X hesabından paylaşan Musk’ın yorum yapmaması ise dikkat çekti. Tesla, 2022 yılındaki Terra LUNA çöküşünden sonra gelen fiyat düşüşlerinin ardından 900 milyon dolarlık Bitcoin satmıştı. Şirketin elinde hala 500 milyon dolar değere yakın Bitcoin bulunuyor. ARK Invest şirketi elindeki önemli sayıda bulundurduğu Tesla hisseleriyle de biliniyor.