Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan sivil yerleşkelerinin bulunduğu yerlere alçak bir saldırı düzenleyen Ermenistan'a, Azerbaycan kuvvetleri tarafından en sert şekilde cevap verildi. Bölgelerin Ermenistan'ın işgalinden kurtulduğunu anlatırken gözyaşlarına boğulan Azeri spiker ise sosyal medyada gündem oldu. 

İctimai TV Haber Spikeri Jale Hesenli, o anları böyle anlattı:

"Sadece benim değil, topraklarımızın Ermeni işgalinden kurtarıldığını duyan herkesin tüm Türk dünyasının gözleri doldu. Türkiye'den çok büyük destekler gördük. Biz iki devlet tek milletiz. Biz 30 yıldır o toprakların hasretiyle yanıyoruz."

HAYALİMİZ O TOPRAKLARA GERİ DÖNMEKTİ

Topraklarımız işgal edildiğinde ben küçük bir çocuktum, gidip göremedim. Azerbaycan halkı olarak bütün hayalimiz bir gün o topraklarımıza geri dönmek, şehitlerim için dua etmekti. Hocalı Katliamının yaşandığı Hocalı Kenti'ne gitmek. Kendi topraklarımıza kavuşmaktı. Haberleri sunduğum sırada editör arkadaşım kulağıma altı köyün düşman işgalinden kurtarıldığını söyleyince kendimi tutamadım. Azerbaycan Ordusuyla gurur duyuyorum, halkımla gurur duyuyorum. Yaşasın Türk dünyası, yaşasın Türkler.

TÜRK HALKI BENİ KARDEŞİ BİLDİ

Benim videomun altına Türkiye'den çok güzel yorumlar aldım. Türkiye'nin, Türk halkının, Türkülerin ben de çok özel bir yeri var. Türkiye'den 7'den 70'e mesaj gönderenler vardı. Bu o kadar güzel bir duygu ki. Türk halkı beni bir kızı, bir kardeşi bildi. Dün Türkiye halkının evinde 5 dakikada olsa konuk oldum. Beni Türkiye'ye davet eden onlarca mesaj aldım. Bu benim için çok gurur vericiydi. İnşallah Hocalı'nın, Laçin'in, Ağdam'ın işgal altındaki bütün topraklarımızın özgürleştiği haberini Türk dünyasına duyuracağım.