Gebe olduğunu herkesten saklayan genç kız, uyarıcı madde kullanmış olduğu gün evde gizlice doğum yaptı. Ailesi bebeğini görmesin diye kordonunu bağlamadan giysi dolabına koydu. 21 yaşındaki Özge Ö., İstanbul'da ailesiyle beraber yaşıyordu. Erkek arkadaşıyla yaşadığı beraberlik neticesinde hamile kaldı. Vücudunda yaşadığı değişiklikleri ve aldığı kiloları görmezden gelen genç kız, ilerleyen zamanda gebelik testi yaptı. Testi pozitif çıkan Özge Ö., bebeğini ailesinden ve de ayrıldığı erkek arkadaşından gizlemeye karar verdi.

Bebeğini görmezzden geldi

Gebeliği boyunca bebeğini önemsemeden davranan genç kız, sancıları artınca arkadaşları ile beraber uyarıcı madde almaya karar verdi. Bebeğinin sağlığını düşünmeden madde içerek kendisinden geçti. Geç saatte eve dönen Özge Ö., doğumunun başladığını fark etti. Odasına çekilerek doğumu gerçekleştirdi. Doğumu gizlice gerçekleştirerek, bebeğin göbek bağını bağlamadan kenara fırlattı.

Minik bebek soğuktan hayatını kaybetti

Odasında sessizce bebeğini doğurarark ablası odaya gelerek neler olduğunu sordu. Bebek hakkında tek kelime etmeyen Özge Ö., ablası annesi Ö.Ö.'ü çağırmaya gittiği esnada yeni doğan bebeğini dolaba kıyafetlerinin arkasına sakladı. Ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Doğum yapmış olduğu ortaya çıkınca bebeğini dolaba koyduğunu itiraf etti. Sağlık ekipleri bebeğe ulaşmak için Özge Ö.'nün evine doğru yola koyuldu. Dolapta göbek bağı açık bir vaziyette ve üzeri açık bulunan minik bebeğin cansız bedenine ulaşıldı.

Yalan ifadede bulundu

Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Minik bebeğin ölüm nedeni adli tıp raporunda doğum esnasında canlı olduğu, dolaba koyulması nedeniyle hipotermi (vücut ısısı düşüklüğü) olması ve annenin kullanmış olduğu uyarıcı madde göbek bağı ile bebeğe aktarılması sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı. Bebeğini ölüme terk eden Özge Ö., savcılığa verdi ifadede ' Hamile olduğumu bilmiyordum, kilogram aldığımı zannettim doğum yapmış olduğum gün ağrılarım başladı bende uyarıcı madde aldım. Eve geldiğimde doğum başladı. Odaya çekildim, burda doğum yaptım. Bebeği ailemden sakladım diye dolaba koymuşum hatırlamıyorum kendimde değildim.' diyerek masumiyetini iddia etti.

İtirafı kan dondurdu

Savcılık, sürdürülen soruşturma sonrasında Özge Ö. Hakkında 'Çocuk olan altsoyu kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hakkında ise yakalama kararı çıkarılan genç kız, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanan yargılamada tüm gerçekleride itiraf etti. Söyledikleri kan donduran Özge Ö. 'Arkadaşımdan hamile kaldığımı anladım ve bunu gizledim. Doğumun gerçekleştiği gün ise sancılarım olduğu için uyarıcı madde aldı. Eve gittiğimde doğum başlamıştı. Odada tek başıma doğumu gerçekleştirdim. Bebeğin ağlamadığı, hareket etmiyordu göbek bağını bağlamadan bir kenara koydum. Üzerimi giyindim, ablam gelip ne olduğunu sorduğunda kanamanı gördü. Annemi çağırmaya gittiğinde bende bebeği dolaba koydum. Bayılmışım hastanede doğum yapmış olduğum anlaşılınca bebeği itiraf ettim. Hamilelik ve de doğum anında bebeği ne yapacağımı hiç düşünmedim. Suçsuzum beraatımı talep ediyorum.' dedi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Mahkeme huzurunda bebeğinin ölümüne nasıl sebep olduğunu söylerken, hakkında yakalama kararı olan Özge Ö.'nin tutuklanmasına ise karar verildi. İşlemleri tamamlanması sonrasında cani anne, tutuklanarak cezaevine gönderildi.