İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen başlattığı soruşturma sürüyor.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.
Soruşturma kapsamında, eski CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

'2.5 saat süreyle ifade verdi'

Savcılık katına çıkan Kaftancıoğlu, soruşturma savcısına yaklaşık 2.5 saat süreyle ifade verdi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Kaftancıoğlu, ifade vermek için dün gece geç saatte İstanbul'a geldiğini söyledi.

'İlk çağrılan ben olsaydım ifade vermeyi reddederdim''

Kaftancıoğlu, "'Gayrimeşru ve yasa dışı yollarla ortaya sunulan görüntülerle ilgili ilk ifadeye çağrılan ben olsaydım ifade vermeyi reddederdim' diyerek ifadeye başladım. Önce o gayrimeşru yollarla kayıtları yapanların hukuk karşısında sorumluluğu neyse ortaya çıkarılır, ondan sonra bizlerin bilgisine başvurulacaksa elbette Cunhuriyet Halk Partisinde her şey nettir, bilgilerimizi paylaşırdık" diye konuştu.

'CHP'yi yıpratmak için kullanılan aparattan başka bir şey değildir'

Tarihe dikkati çeken Kaftancıoğlu, "Bugün ayın 22'si. Seçime 9 gün var. İl binası ne zaman alınmış? 2019'da. Ve ne mutlu ki İstanbul Örgütü, il binasını ne kadara alıyoruz demişsek, bütün tutarın verildiğini görmüş mal sahibine ama ne üzücü ki 2019'da İstanbul Örgütü'nün büyük katkılarıyla alınmış olan il binasını seçime 9-10 gün kala yok montajla, dublajla, herhalde uğraşacak zaman bulamadılar seçim öncesi, CHP'yi yıpratmak için kullanılan aparattan başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, "şüpheli" olarak ifade vermesine ilişkin "Sakın yanlış anlaşılmasın, kendimi bir şey zannettiğimden ya da önemsediğimden değil, kendimi ve yol arkadaşlarımı bildiğimden dolayı seçim öncesi yapılan ve görünen o ki seçime kadar da sürdürmeye çalışacakları, siyasallaştırılmış yargının, yargıyı da bu sürecin parçası yaparak sürdürecekleri süreçlerdir" dedi.

Canan Kaftancıoğlu, içeride il binasının alımına dair tüm soruları aynen gazetecilere anlattığı gerçeklik ve netlikte yanıtladığını kaydetti.

'Böyle bir şey söz konusu değildir'

Bir gazetecinin, "Süreci sizin başlattığınız ancak el çektirildiğiniz iddiaları var" demesi üzerine Kaftancıoğlu, "Böyle bir şey söz konusu değildir. Kaldı ki mal sahibinin avukatının buna dair ne fikri ne de bilgisi olabilir" ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu, bir gazetecinin "İfadelerde görüntü kayıtlarının Tuncay Yılmaz'a verildiği söyleniyor. Buna ilişkin neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine, "Hiçbir bilgim ve fikrim yok. Hep söylentiler, söylenenler üzerinden... İçeride il başkanlığı binası süreciyle ilgili bildiğim, bizzat içinde olduğum ve sorumlusu olduğum, yürüttüğüm süreçlere dair bilgi verdim. Bilmediğim konuda yorum yapamam" dedi.

Bir gazetecinin, "Söz konusu 15 milyonun tüm Türkiye'de düzenlenen bir bağış kampanyasından elde edildiği iddiası vardı" ifadesi üzerine Kaftancıoğlu, "Bu sorduğunuz soruyu ifademde uzun uzun ve çok detaylı şekilde anlattım. Oradan rahatlıkla görebilirsiniz" diye konuştu.

Kaftancıoğlu daha sonra adliyeden ayrıldı.