ABD'nin Michigan eyaletindeki bir avcı ocakta yakaladığı hayvanın, normalde görülen en yüksek ağırlıkların iki katında da olsa, bir çakal olduğunu düşünmüştü ancak bu büyük hayvanın cinsi beklenenden biraz farklı çıktı.

Michigan Gölü'nün doğusundaki Calhoun County'de yasal bir çakal avına çıkan adam, 38 kg ağırlığındaki hayvanı avlamıştı.

Eyaletin Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na (Department of Natural Resources/DNR) göre normalde bu hayvanlar 11 ila 18 kilo ağırlığında olduğundan, bir dizi genetik test yapılması istendi.

Çarşamba günü bakanlık, bu testlerin hayvanın aslında bir gri kurt olduğunu gösterdiğini açıkladı.

DNR'nin büyük etobur uzmanı Brian Roell yaptığı basın açıklamasında, "Bu alışılmadık bir durum ve DNR bu hayvanın kökeni hakkında daha fazla bilgi edinmek için konuyu bilfiil araştırıyor" dedi.

Nadiren de olsa kurtların uzun mesafeler kat ettiği durumlar belgeleniyor, buna son yıllarda Michigan'ın Aşağı Yarımadası'nda görülen kurt izleri de dahil.

Gri kurtların bu kadar güneye inmesi son derece nadir, genellikle eyaletin Yukarı Yarımadası'nda, yani Michigan Gölü'nün kuzey ve kuzeybatısındaki bölgede görülüyorlar.

Tür, 20. yüzyılın başlarından bu yana Aşağı Yarımada'da yaygın görülmüyor.

2019'daki son resmi iz araştırması, Michigan'ın bu bölgesinde kurtlara dair hiçbir kanıt göstermemişti ve bir sonraki kontrol gelecek yıl yapılacak.

Güncellemesinde halkın bölgedeki kurtların daha yaygın varlığından endişelenmesine gerek olmadığını belirten DNR, öldürülen hayvanın oradaki daha kalabalık bir popülasyonun parçası olduğuna inanmadığını ekledi.

ABD, son yıllarda nüfusları artmaya devam etse de Michigan eyaletindeki kurtları tehlike altındaki türler arasında sayıyor.

Son rapor, 2020'de Yukarı Yarımada'da yaklaşık 695 kurt bulunduğunu göstermişti.

DNR, kurtları öldürmenin yalnızca "insan yaşamına mevcut ve doğrudan bir tehdit" oluşturmaları halinde yasal sayıldığını ve çiftlik hayvanı sahiplerinin kurtlardan kaynaklanan zararlarının tazmin edildiğini belirtiyor.