Buzdolabı çabuk bozulan gıdaların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olduğu için besinlerimizi güvenle burada saklıyoruz. Bunun nedenleri arasında gıda muhafazası, gıda güvenliği, uzun raf ömrü, gıda kalitesini korumak, saklama kolaylığı ve içecekleri soğutmak ve soğutmak sayılabilir.

Tüm yiyeceklerin soğutma gerektirmediğine dikkat etmek önemli olsa da, soğuk sıcaklıklardan olumsuz etkilenebilecek bazı öğeler vardır. Buzdolabında kesinlikle bulundurmamanız gereken besinler aşağıdadır;

1.Patates
Patatesleri buzdolabında saklamak, nişasta içeriğinin daha hızlı şekere dönüşmesine neden olarak daha tatlı ve pütürlü bir dokuya neden olabilir. Patatesleri kiler veya kiler gibi serin, karanlık ve kuru bir yerde saklamak en iyisidir.

2. Domatesler
Domatesleri soğutmak lezzetlerini kaybetmelerine ve unlu bir dokuya sahip olmalarına neden olabilir. Bunun yerine, doğrudan güneş ışığından uzakta, oda sıcaklığında saklayın.

3.Soğanlar
Buzdolabındaki nem, soğanları yumuşatabilir ve küflendirebilir. Onları file çanta veya soğuk kiler gibi iyi havalandırılan bir alanda saklamak daha iyidir.

4. Sarımsak
Buzdolabı, sarımsak dişlerinin lastik gibi olmasına ve lezzetini kaybetmesine neden olabilir. Bunları kuru ve serin bir yerde, tercihen file bir torbada veya iyi hava akışı olan bir kapta saklayın.

5. Ekmek
Ekmeği buzdolabında saklamak bayatlama sürecini hızlandırabilir ve daha hızlı bayatlamasına neden olabilir. Ekmeği oda sıcaklığında bir ekmek kutusunda veya kapalı bir kapta tutmak en iyisidir.

6. Bal
Balın raf ömrü uzundur ve soğutma gerektirmez. Soğuk hava balın kristalleşmesine ve sertleşmesine neden olabilir. Serin ve kuru bir yerde saklayın.

7. Kahve
Buzdolabındaki nem, kahve çekirdeklerinin veya telvelerinin kokuları emmesine ve lezzetlerini kaybetmesine neden olabilir. Kahveyi hava almayan bir kapta, serin ve karanlık bir dolapta saklamak daha iyidir.

8. Avokado
Avokado olgunlaşmamışsa, olgunlaşması için oda sıcaklığında bekletilmelidir. Olgunlaştıktan sonra, olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için buzdolabında saklayabilirsiniz. Bununla birlikte, soğutma, kesilmemiş avokadoların dokusunu ve lezzetini etkileyebilir.


9. Kavun
Karpuz, kavun ve kavun gibi bütün kavunlar kesilene kadar buzdolabında saklanmamalıdır. Soğuk sıcaklık, dokularını ve tatlarını değiştirebilir. Yemeye hazır olana kadar oda sıcaklığında tutun.

10. Acı sos
Çoğu acı sos, doğal bir koruyucu görevi gören yüksek oranda sirke ve biber içeriğine sahiptir. Oda sıcaklığında güvenle saklanabilirler ve soğutma gerekli değildir. Ancak, belirli talimatlar için etiketi kontrol edin.