Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Değirmenönü Mahallesi'ne bağlı 3 katlı bir binada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin yapılan ihbarın ardından bölgeye hareket ederek söndürme çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

Yangının ardından 9 cesedin tespit edildiği, bunlardan 8'inin çocuklara birinin ise anneye ait olduğu belirlendi.

SOBA KAYNAKLI

Yaşanan elim hadiseye ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Bugün acı bir olay yaşıyoruz." ifadelerini kullandı:

Vali Canbolat şu ifadeleri kullandı:

"İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor ama maalesef ki yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikaten üzdü. İçeride 9 ceset var. Bunların 8'i çocuk, biri anne. 8 çocuktan 6'sı buradaki aileye ait, ikisinin ise yeğenleri olduğunu tespit ettik. Baba dışarıda. Baba gelip yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Daha sonra 112 ekiplerimiz onu devlet hastanesine kaldırmış. Sağlık durumu iyi. İçerideki yangında maalesef 9 Suriye kökenli insanımızı kaybettik. Ayrıca en üst katta oturan yine bir anne, baba ve çocuk, Suriye kökenli insanımız da dumandan etkilenmiş. Onlar da 112 marifetiyle Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Genel sağlık durumları iyi gözüküyor."

Yangının sobadan kaynaklı çıkmış olma ihtimali üzerinde durulduğuna dikkati çeken Vali Canbolat, vefat edenler Suriye uyruklu olduklarını bildirdi. 

BİNADA İNCELEME YAPILDI

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcısının bölgeye giderek yangının çıktığı binada incelemelerde bulunduğu öğrenildi. 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yangında hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.