AK Parti eski İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, koronavirüs (covid-19) hastalığı sebebiyle hayatını kaybetmişti. Ancak Kuzu'nun ölümünden sonra ortaya bir takım iddialar ortaya atılarak, ölüm nedeninin koronavirüs olmadığı söylendi. Son dönemlerde ortaya çıkan asılsız iddialardan biri de, Kuzu'nun cinayete kurban gittiğiydi. Bu iddialara, merhumun oğlu Süleyman Kuzu yanıt verdi. Burhan Kuzu'nun ölüm nedeninin "Sitokin Fırtınası" olduğunu açıklayan Süleyman Kuzu, söz konusu iddiaların gerçekle bir ilgisi olmadığını dile getirdi.

BURHAN KUZU'NUN ÖLÜM SEBEBİ SİTOKİN FIRTINASI

32 yaşındaki Süleyman Kuzu, babasının 17 Ekim 2020 tarihinde rahatsızlanarak her ihtimale karşı koronavirüs testi yaptırmak istediğini söyledi. Merhumun hastanede yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif sonuçlandığını belirten Kuzu, babasının ateşinin yükseldiğini, birkaç gün içinde de kan değerlerinin iyice düştüğünü ve vücudunun ilaçlara yanıt vermediğini aktardı. Süleyman Kuzu, babasının 'Sitokin Fırtınası'na yakalandığını açıkladı.

ÖLÜMÜNÜ DUYURMAK AKLIMIZA GELMEDİ

Doktorların bahsettiği Sitokin Fırtınası'nın, bağışıklık sisteminde yer alan sağlam hücrelere saldırı gerçekleşmesi durumu olduğunu açıklayan Kuzu, bunun her hastada olmadığını dile getirerek bir dönem babasının kan değerlerinin düzeldiğini söyledi, ancak Sitokin Fırtınası ikinci kez nüksedince bütün değerlerin yerle bir olduğunu açıkladı. Burhan Kuzu ne yazık ki kurtarılamadı.

Bu süreçte her şeyi yakın olarak takip ettiklerini aktaran Süleyman Kuzu, her şeyin gözleri önünde olduğunu dile getirerek bu konuda ortaya atılan bütün iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Olayın yaşattığı üzüntü sebebiyle de Burhan Kuzu'nun öldüğünü duyurmak gibi bir fikrin akıllarına gelmediğini aktaran Kuzu, "Zaten böyle bir mecburiyetimiz de yoktu." ifadelerini kullandı.