Şakrak, 12 Şubat Dünya Epilepsi Günü kapsamında ön yargıların karanlığının arkasındaki #GerçeğiGör mesajını verdi

Bülent Şakrak, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin sekiz yıldır sürdürdüğü Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasına gönüllü destek olarak farkındalık elçisi oldu. 

Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasına destek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Bülent Şakrak, Dünya Epilepsi Günü kapsamında şu mesajları verdi: “Epilepsi Farkındalık Araştırması’nın sonuçlarına göre; ülkemizde yakınlarının epilepsi hastası bir bireyle evlenmesini istemeyenlerin oranı yüzde 36, işveren olsam epilepsi hastası bir bireyi işe almak istemem diyenlerin oranı ise yüzde 22. Görünen o ki toplum olarak epilepsi hastalarıyla ilgili bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası ile ön yargıların karanlığının arkasındaki #GerçeğiGör diyoruz. Herkesi bu konuda bilinçlenmeye ve epilepsi hastası bireylerin evlenip çocuk sahibi olabileceklerini ve iş hayatında çok başarılı olabileceklerini çevresindekilere anlatmaya davet ediyoruz."

“Ülkemizdeki 1 milyon epilepsi hastası için Bülent Şakrak’ın desteği çok anlamlı”

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, Bülent Şakrak’ın Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasına gönüllü desteğinin, ülkemizdeki 1 milyon epilepsi hastası ve yakınları için çok anlamlı olduğunun altını çizdi. Toplumsal ön yargılar nedeniyle hastaların sosyal hayatta birçok zorlukla karşılaştıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Nerses Bebek, farkındalığın ışığını ne kadar genişletebilirsek herkesin ‘Gerçeği Gör’mesini sağlayabiliriz dedi. Prof. Dr. Bebek, epilepsili bireylerin de herkes gibi hayatlarına devam edebileceklerini, okuyabileceklerini, evlenebileceklerini, çocuk sahibi olabileceklerini ve çalışabileceklerini vurguladı.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği farkındalık için herkesin yapabileceği bir şey olduğunu hatırlatarak, farkındalık ağının bir parçası olmak isteyenleri Epilepsi İçin Bak Instagram sayfasında yer alan #MorGözlük filtresiyle kendi fotoğrafını çekmeye, farkındalık mesajlarını oluşturarak #EpilepsiİçinBak ve #GerçeğiGör etiketleriyle sosyal medya hesaplarından paylaşmaya çağırdı.