Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmeler paylaşıldı. Buna göre: Türkiye'nin batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara Bölgesi'nin batısı, Batı Akdeniz Ege ve İç Anadolu bölgelerinin kuzeybatısı ile İstanbul ilinin yanı sıra, Yalova, Bilecik Bolu ve Bursa çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış, Güney Ege kıyıları ile Antalya ilinin çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış olması beklenirken; diğer yerlerde parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

MGM'NİN SAĞANAK YAĞIŞ RAPORU

Yağışların; Antalya ve Kıyı Ege çevreleri ile Çanakkale ilinin güney kısımları, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli yağış şeklinde (21-50 kg/m2), Muğla ilinin kıyı kesimleri ve Antalya'nın batı ilçelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli yağış (51-75 kg/m2) olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinden itibaren doğu ve iç kesimlerde sis ve yer yer pus olmasının yanı sıra don ve buzlanma olayları da bekleniyor.

HAVA NASIL OLACAK? HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK Mİ?

Beklentiye göre hava sıcaklıkları, mevsim normalleri üstünde seyredecek. Rüzgar, genel olarak güneybatı ve güney yönlerinden hafif olarak esecek, ara sıra orta kuvvete çıkacak. Ege ve Batı Akdeniz ile Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgar (30-60 km/sa) beklentisi bulunuyor.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Antalya ve Kıyı Ege çevreleri ile Çanakkale ilinin güney kısımları, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli yağış şeklinde (21-50 kg/m2), Muğla ilinin kıyı kesimleri ve Antalya'nın batı ilçelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli yağış (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden, su baskısı, yıldırım, ani sel, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ile hortum oluşması riskine karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU (HARİTALI)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan haritalı hava durumu raporu şu şekilde;