Kış aylarında evi sıcak tutmanın basit yolları var. Evi soğuktan korumak hem tasarruf sağlar, hem ısınma giderlerinin azalmasına yardımcı olur. Soğuk havalarda rahat bir hayat sürmek için evin sıcak olması oldukça önemli.

KALIN PERDE KULLANIN

Kalın perdeler, kış aylarında soğuk havayı yazın ise ısıyı dışarıda tutmaya yardımcı olur. Bu perdeler diğer perdelere göre ısı yalıtımı ve hava akımını engeller. Bu yüzden kalın perde kullanımı hem yaz hem de kış aylarında işinize yarar. KAPI BANDI VE

PENCERE FİTİLİ BANDI

Hava geçişini önleyen yapışkan bantlar, evdeki havayı korumak için bir zemin oluşumu sağlar. Buradaki temel amaç havanın kaçmamasıdır. Bu yöntemi tek ve çift camlı pencerelerde olduğu kadar sürgülü cam kapılarda da kullanabilirsiniz.
 
PLASTİK PENCERE KİTİ

Kış aylarında sürgülü kapıların yalıtımı için plastik bir pencere kiti alarak soğuk havayı dışarıda tutabilirsiniz. SÜRGÜLÜ KAPILARA MACUN KULLANIMI Balkon kapılarına sürülen macunlar zamanla bozulur. Bundan dolayı çerçevelerin çevresindeki macunlamayı ve kapının ev ile buluştuğu alanları kontrol etmelisiniz. Macun kullanılabilir durumda değilse mutlaka değiştirin. Ayrıca bu macunu yaz aylarında rahatlıkla çıkarabilmeniz de kullanımının oldukça kolay olduğunu göstermektedir.

 

 

KAYNAK:yeniakit.com