Diş ağrısı yaşayanların ilk tercihi ise ağrı kesiciler oluyor. Peki, ilaç kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle ağrıyla vedalaşabileceğinizi biliyor muydunuz?
 
Karanfil: Karanfilin içerisinde öjonel adı verilen doğal bir antiseptik ve anestetik bulunmaktadır. İçerdiği öjonel ile karanfil ağız içerisinde mikroplardan kurtulmayı sağlar. Aynı zamanda dişleri uyuşturarak diş ağrısının geçirilmesine de yardımcı olur. Diş ağrısına karşı karanfil kullanmak isteyenler bir karanfil tanesini şeker gibi ağızlarında bekletebilir. Aynı zamanda karanfil yağını bir pamuğa damlatarak dişinize bastırabilirsiniz. 
 
Nane: Nane de doğal bir anti-bakteriyel ve antioksidandır. Nane mentol içerikli bir gıdadır. Bu da dişlerin ferahlamasını sağlamak demek oluyor. Diş ağrısına karşı bir nane yaprağını çiğneyebilirsiniz. Ayrıca kuru nane yapraklarını kaynatıp suyunu içmek de etkili olacaktır.
 
Sarımsak: Sarımsağın içerisinde anti-mikrobiyal özellikler gösteren allisin adı erilen bir madde bulunur. Allisin sayesinde sarımsak ağzı içerisinde bakterilerin giderilmesini sağlayacak ve dişlerdeki ağrının geçirilmesinde rol oynayacaktır.
 
Tuzlu su: Tuzlu su ile gargara yapmak ağız içerisindeki yaraların geçirilmesini sağlar. Diş aralarında kalarak ilerleyen süreçte çürümeye neden olan yemek artıklarını da gargara ile temizleyebilir ve çürüklerden korunabilirsiniz. Aynı zamanda tuzlu su gargarası diş ağrılarından da kurtulmaya yardımcı olur. 1 bardak ılık suyu tuz ile karıştırıp iyice gargara yapabilirsiniz.
 
 
Zencefil: Zencefil doğal bir antibiyotiktir. Dişlerde ürümelerin önüne geçmeye yardımcı olduğu da bilinir. Zencefil kullanarak ayrıca diş ağrılarını geçirmek mümkündür. Diş ağrılarına karşı zencefil kullanımının birden fazla yolu bulunuyor. En basiti ise küçük bir dilim taze zencefili ağzınıza koyarak ağrıyan dişiniz ile baskı yapmaktır. Zencefil ayrıca bitki çayı ya da toz olarak da tüketilebilir. Zencefil kullanımı ile kısa sürede diş ağrılarından kurtulabilirsiniz.

 

 

Kaynak: Haber Global