Düzce’de halk arasında ‘Şehrin Gerdanlığı’ olarak tabir edilen Asar Deresi üzerinde ve çevresinde köklü değişim için ilk adım atıldı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından hayata geçirilmesi için şehir planlamacıları, mimarlar ve mühendisler tarafından detaylı incelemeler sonunda ortaya çıkan Asar Deresi ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk etap çalışmaları için ihale süreci tamamlanarak düğmeye basıldı.

Asar Deresi ve çevresinin, Gösterişli Otel-Küçüksu Köprüsü, Küçüksu Köprüsü- Şaguç Köprüsü ve Şaguç Köprüsü-Film Platosu arasında kalan bin 730 metrelik bandının vatandaşların kullanımına açılması, estetik görselin yanı sıra derenin çevresinin verimli bir şekilde kullanılması, şehrin değerine değer katacak. Asar Deresi projesi, Düzce'nin adını hem turizm alanında duyuracak hem de kentin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacak.

'GURUR DUYULACAK PROJE BAŞLIYOR'

Asar Deresi ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesini hayata geçirmeye hazırlanan Düzce Başkan Özlü, “Projemizin şehrimize yakışması ve bölgemize örnek bir proje olması için uzman isimlerle yoğun mesai harcadık. Düzce’mize 100 yıllık sel ve taşkın simülasyonuna kadar birçok etkeni hesap ederek hem estetik hem de yaşam kalitesini yükseltecek, ekolojik dengeyi de koruyan bir projeyi ortaya çıkardık. Asar Deresinin her iki yanında da yapılacak olan yapılar ile şehrin iki yakasının bütünleşmesini sağlayacağız. 3 etaptan oluşacak projenin ilkinin ihalesini gerçekleştirdik. Projemiz tamamlandığında turizm ve estetik anlamda örnek illerden biri olacağız. Düzce’mize katma değer katacak olan proje ile gurur kaynağımız olacak" ifadelerinde bulundu.

Asar Deresi ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nda ödül almıştı.