Banka hesaplarına sahip olanların sayısı her geçen gün artarken, bankalar, vatandaşları şaşırtan bu yeni düzenlemelerini açıkladı. Birçok bankanın şube sayısını azaltarak evden çalışma sistemine geçiş yapmasıyla birlikte, şubelerin iş yükünü azaltmak amacıyla değişikliğe gitti.

Para çekme ve yatırma limitlerinde yapılan değişiklikler resmi olarak duyuruldu. Türkiye'deki yüksek enflasyon, birçok bankanın 10 TL'lik banknotları ATM'lerde kullanım dışı bırakmasına yol açtı.
 
Belirlenen tutarın altında kalan miktarların artık şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyecek; bu işlemlerin sadece ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilebileceği bildirildi. Bu karar, büyük tepkilere neden olurken, tüketici mahkemelerinin de bu karara itiraz edeceği belirtildi.

Bankalar, önceden belirlenen 10 bin TL'lik banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye çıkardı. Özellikle okuma yazması olmayan bireyler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emekliler bu karara tepki gösterdi.
 
Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtti.