Cumhurbaşkanı Erdoğan, İznik'te Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, oyunların önemine işaret ederek, "Göçebe oyunlarını dünya çapına yayan bu organizasyonu insanlığın kadim mirasını gelecek kuşaklara bırakma misyonu açısından önemli görüyorum. Oyunlara katılan ülkelerle bu organizasyon vesilesiyle kurduğumuz münasebetlerin ve katılımcılar arasında gelişen pozitif enerjinin hepimize kültürel diplomasi kapısı açacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Dünya Göçebe Oyunları'nın ilki Kırgızistan'da ata topraklarında yapılmıştı. Diğer iki oyunlar da Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğimizin dördüncüsü de İznik'te gerçekleştiriliyor. Esasında 2020 yılında yapılması planlanan etkinliği koronavirüs salgını nedeniyle bu zamana erteledik."

"HEPİMİZE KÜLTÜREL DİPLOMASİ KAPISI AÇACAK"

"İnsanlığın binlerce yılına damga vuran göçebelik kültürünün kaybolup gitmesine göz yumamayız. Göçebe oyunlarının dünya çapına yayan bu organizasyonu insanlığın kadim mirasını gelecek kuşaklara bırakma misyonu açısından önemli görüyorum. Oyunlara katılan ülkelerle bu organizasyon vesilesiyle kurduğumuz münasebetlerin ve katılımcılar arasında gelişen pozitif enerjinin hepimize kültürel diplomasi kapısı açacağını düşünüyorum."

"BARIŞI VE DAYANIŞMAYI ESAS ALIYOR"

"Bölgemizin dini, etnik çatışmalarla, gerilimlerle, krizlerle kavrulduğu bir dönemde barışı, dayanışmayı, yardımlaşmayı esas alan bu oyunların özgün bir iş birliği platformu olduğuna inanıyorum. Hepimize kültürel diplomasi kapısı açacak. Bu oyunlar için her türlü katkıyı yapmaya hazırız."

TÜRK YILDIZLARI GÖSTER UÇUŞU YAPTI

4. Dünya Göçebe Oyunları başladı. Birçok ilden de vatandaşların geldiği İznik'te Türk Yıldızları'nın yaptığı gösteri heyecanla takip edildi.

Ayrıntılar geliyor..