40 yaşındaki Ahmet Gökalp, Kırıkhan belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapıyor. Ancak evde bulunduğu bir esnada cep telefonuna gelen kısa bir mesaj yüzünden hayatı mahvolmuş durumda.

Gökalp'in anlattığına göre, cep telefonuna tanımadığı bir numaradan SMS geldi. Gökalp, SMS'in içeriğinde yer alan linke tıklayınca cep telefonu önce kilitlendi, ardından kapandı. Telefonunun dolandırıcılar tarafından ele geçirildiğini anlamayan Gökalp, telefonunu tamirciye götürdü. Telefonu tamir edildikten sonra su faturasını ödemek üzere mobil banka uygulamasına girince dünyası başına yıkıldı.

Hesabındaki 13 bin TL'lik meblayı dolandırıcılara kaptırdı

Ahmet Gökalp, 13 bin TL'lik birikiminin hesabında olmadığını görünce durumu detaylı öğrenmek için soluğu bankada aldı. Bankadaki yetkililer, yaptıkları incelemelerin ardından meblanın başka bir banka hesabına gönderildiğini bildirdi. Gökalp ise yanına hesap hareketleri dökümünü alıp savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

BİRİKİMİ 1 DAKİKA İÇİNDE ÇALINDI

Parasının 5 bin lirasının İstanbul'da bulunan bir ATM'den, diğer 8 bin liralık bölümünün ise yine İstanbul'daki bir banka şubesinden alındığını belirten Gökalp, linke tıkladıktan sonra dolandırıcıların SIM kartı kopyalamasına imkan tanıdığını, bu sebeple şahısların kendisi gibi davranarak banka hesaplarında işlem yapabildiklerini söyledi. 

Dolandırıcılar hakkında şikayetçi olduğunu bildiren zabıta memuru, bütün birikiminin bir dakikada gittiğini belirterek insanları, "Cep telefonunuza bilmediğiniz numaradan gelen mesajları açıp, linklere tıklamayın. Benim başıma gelen sizin de başınıza gelebilir. Hesabınızdaki tüm birikiminiz bir anda gidebilir." şeklinde uyardı.