Sancılı pandemik süreçte dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşları zarara uğratıyor. Özellikle de devletin pandemi döneminde sunduğu sosyal yardım kampanyasını kamufle aracı olarak kullanmaya çalışan dolandırıcılar, son dönemlerde SMS yolu ile vatandaşlara ulaşıyor. Gönderilen SMS mesajında, "Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan 3 bin lira sosyal destek ödemenizi almak için hemen tıklayınız, diğer sitelere itibar etmeyiniz." gibi bir ibare yer alıyor.

MESAJ BUGÜN GÖNDERİLDİ

Yeni nesil dolandırıcılar, söz konusu mesajı bir linkle birlikte cep telefonlarına gönderiyor. Vatandaşlar bu linke tıkladıkları anda banka hesapları bilgilerini altın tepside dolandırıcılara sunmuş oluyor. Link vasıtasıyla telefonlara sızan dolandırıcılar, tüm banka hesaplarını boşaltıyor. 

YARDIM YALNIZCA AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN GELEBİLİR

Mesajda yer alan, "diğer sitelere itibar etmeyiniz" tarzındaki uyarı, hiçbir resmi kurum tarafından gönderilmeyeceği gibi, bu tarz yardım kampanyalarının yalnızca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birimleri tarafından düzenlenebileceğinin de unutulmaması gerekiyor.