Bu hafta sonu kısıtlama var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Koronavirüs önlemleri kapsamında yurt genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması devam ediyor. Hafta içi belirli saatlerde uygulanan kısıtlama, hafta sonu ise 56 saat kesintisiz olarak yapılıyor. 23-24 Ocak hafta sonu yaklaşırken sokağa çıkma yasağı saatleri, açık olan yerler ve bakkalların, marketlerin, fırınların, restoranların çalışma saatleri de merak edilmeye başlandı. Zira, evlerdeki ihtiyaçların giderilmesi için sokağa çıkma yasağında marketlerin, fırınların ve bakkalların çalışma saatleri önemli bir konu olarak öne çıkıyor

YASAKLAR NE ZAMAN KALKIYOR?

Vaka sayısındaki düşüş ve aşılama çalışmalarının ardından, 'Yasaklar ne zaman kalkacak?' sorusunun yanıtı vatandaşların bir numaralı gündem maddesi hâline geldi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, ciddi bir oranda düşen vaka sayısının akabinde koronavirüs yasakları da gevşetilecek. Normalleşme takvimi belli olmaya başlarken koronavirüs günlük vaka ve ölüm sayılarında beklenmedik bir patlama yaşanmazsa ve söz konusu normalleşme kararları alınırsa Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın anılan tarihlere yakın bir dönemde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklaması bekleniyor.

23-24 OCAK BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI VE SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

İçişleri Bakanlığından da hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı saatleri duyuruldu. İçişleri Bakanlığının açıklamasının devamında, hafta sonu açık olan yerler hakkında da bilgi verildi. Peki, bu akşam marketler, fırınlar ve bakkallar saat kaça kadar açık olacak? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, olacak mı? 22 Ocak 2021 sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor?

YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK? İŞTE ADIM ADIM NORMALLEŞME PLANI

- Koronavirüs salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00'den 23.00'e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.