Orta ve ilerleyen yaşlarda başlayan tansiyon problemleri, günlük hayat kalitesini oldukça aşağı çekmekte.
 
Bu tür sorunların önüne geçebilmek için stresten uzak bir hayat ve spor tavsiye ediliyor olsa da, tansiyon için en belirleyici faktör beslenme şekli olmakta. 
 
Yüksek tansiyon hastalarına son yıllarda sıklıkla tavsiye edilen ve halk arasında tuzlu ayran ya da sarımsak gibi bilinen yöntemlerden çok daha etkili olduğu görülen gökçe otu, her geçen gün aktarların gözdesi haline gelmeye devam ediyor.
 
Yüksek tansiyonu düşürmek, nabzı artırmak ve kalp ritmini hızlandırmak gibi özellikleriyle dikkat çeken gökçe otu, doktorlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilmekte.
 
GÖKÇE OTU NE İŞE YARAR?

Ökseotugiller ailesine ait olan gökçe otu, yeşil renkli genç filizleri olan küçük bir çalıdır. Ülkemizde doğal olarak yetişen Adi ökseotu ve Zeytin ökseotu çeşitleri vardır. Yapraklarında tanen, urson, inosit, saponin ve viscine gibi yapışkan, esnek ve yumuşak bir reçine bulunur.
 
Gökçe otu, yüksek tansiyonu düşürmeye, damar sertliğini önlemeye, sara ve akciğer kanamalarını durdurmaya, spazmları çözmeye ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Ancak aşırı tüketildiğinde zararlı olabilir. Bilinç kaybına, kas güçsüzlüğüne ve ishale neden olabilir.
 
Nasıl kullanılır? Bir bardak sıcak suya 1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak ve filiz ekleyip 10-15 dakika bekletilen çay, günde üç defa tüketilebilir.