Tam tahıllar

Tam tahıllar daha fazla lif ve potasyum gibi mineraller içerirler. Özellikle lif, bağırsak geçişini destekler ve dolaşım sağlığını iyileştirerek kan dönüşün iyi bir şekilde devam etmesini sağlar. Bu, su tutma problemlerini şiddetlendiren kabızlıkla mücadeleye yardımcı olur.

Kavun

Kavun potasyum ve kalsiyum açısından zengindir. Su tutulmasına karşı harika idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Kalorisi çok düşüktür,  100 gram kavun sadece 34 kaloridir. Tokluk hissini arttırdığı için mevsiminde tüketilmesi çok tavsiye edilir.

Ananas

Ananas, mükemmel bir ödem önleyici meyvedir. İltihap önleyici ve ödem önleyici etkisiyle bilinen bir enzim olan bromelain içerir. Bromelain sadece taze ananaslarda bulunur.

Brokoli

Brokoli, yüksek potasyum içeriği sayesinde vücuttan su atılımını sağlayan sebzelerden biridir. Haşlanmış brokoli, çiğ brokoliden daha fazla potasyum içerir.

Lahana

Lahana doğal bir idrar söktürücüdür. Özellikle potasyum açısından zengin olan küçük Brüksel lahanası, böbrekleri uyararak suyun atılmasına etki eder.

Yağlı balıklar

Yağlı balıklar, vücudun üretemedi ve dışarıdan alınması gereken omega 3 yağ asitlerini içerir. Omega 3'ler, iltihap önleyici etkileri sayesinde damar duvarlarını korur. Ayrıca kanın akışkanlığında ve dolayısıyla iyi dolaşımda rol oynarlar. Dolaşımın iyileşmesi, vücuttaki su tutulumunu en aza indirir.

Salatalık

Yüzde 96'sı sudan oluşan salatalıkların idrar söktürücü özellikleri vardır. Kalorisi çok düşük olduğu için çok sık tüketilebilirler. Bacaklarda ödem oluşumuna karşı salatalık, rezene ve kerevizi karıştırarak suyunu içebilirsiniz.

Enginar

Yüksek potasyum içeriği enginarı vücutta tutulan suyun atılmasına yardımcı olan idrar söktürücü bir sebze yapar. Ayrıca fruktan ailesinden bir şeker olan inülin içeriği sayesinde enginarlar su tutulumuna karşı önleyicidir.

Havuç

Havuç yüksek potasyum içeriğine sahip bitkilerden biridir. Ödem üzerinde etkili olmalarını sağlayan bu büyük miktarda potasyumdur. Çiğ havuçlar, pişmiş havuçlara göre daha fazla potasyum içerir.

Kereviz

Kereviz de harika bir idrar söktürücüdür. Yüksek potasyum içeriği, sodyum içeriğini dengeler ve bu da ödem atılımını uyarır.