Unutkanlık, halsizlik, kafa karışıklığı gibi sorunlar günlük hayatı zorlaştırır. Beynin işlevsel olarak sağlıklı çalışabilmesi için bazı besinlerin daha sık tüketilmesi gerekir. 
 
KURUYEMİŞ: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan kuruyemişlerin bol bol tüketilmesi beyin fonksiyonlarının sağlıklı işleyişini kolaylaştırıyor. Özellikle; ceviz, badem ve fındık gibi besinlerin tüketilmesi içerisindeki antioksidanlar ve E vitamini bakımından da beyin hücrelerinin yenilenmesine olanak sağlıyor.
 
BAHARATLAR: Zerdeçal, kekik, biberiye gibi baharatların içerisinde bulunan antioksidanlar beyin sağlığına katkıda bulunuyor.
 
MEYVE VE SEBZELER: Antioksidan bakımından zengin olan meyve ve sebzeler hafıza fonksiyonlarının gelişimine katkı sağlıyor. Antioksidanlar, beyinde serbest radikallere karşı koruyucu etki gösteriyor. Yaban mersini, çilek, böğürtlen, brokoli, turunçgiller gibi besinler antioksidan bakımından en zengin besinlerdendir.
 
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Ispanak, pazı, roka ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, folik asit ve B vitaminleri gibi besin öğeleri içerir. Bu besin öğeleri, hafızayı güçlendiriyor ve beyin fonksiyonlarını destekliyor.
 
HURMA PÜRESİ: Beynin gıdası olarak bilinen hurma; vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde A vitamini, C vitamini, potasyum, demir ve magnezyum gibi besin maddeleri bulunur.

Hurma püresi, içerdiği bu besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir, hücre sağlığını destekleyebilir ve vücuttaki serbest radikallerle savaşabilir aynı zamanda beyin hücrelerinin yenilenmesini kolaylaştırır.