Kronik hastalıkların olmamasına rağmen sıklıkla yorgunluk belirtileri yaşayan kişilerin besinlere karşı alerji testleri yapmasında fayda var. Vücudun ihtiyacı olan bazı vitamin ve mineralleri içeren besinlerin çoğuna karşıda vücut bazen alerjik tepki de gösterir. En sık görülen belirtisi ise yorgunluk ve uyku halidir. Bunun yanı sıra hazımsızlık, şişkinlik, kaşıntı ve gaz sorunlarına neden olan bu gıda intoleransı yani gıda duyarlılığı bazı alışkanlıklar yüzünden de yaşanabilir.

YETERSİZ SU TÜKETİMİ!

Gün içinde uzmanların önerdiği 2.5 litre ya da 3 litreye yakın su tüketimi sağlanmadığında hücrelerin akışında işlevsellik azalır. İşlevsellik düştükçe organlar sağlıklı çalışmaz. Organlar sağlıklı çalışmadıkça beyinin fonksiyonel yapısı ve sinir sistemi çöker. Enerji deposu zayıflayan vücut sürekli yorgun hisseder. 

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ!

Gün içinde vücut yüzde 30 ya da 40 oranında magnezyuma ihtiyaç duyar. Magnezyum eksik olduğunda sinir sistemi yeterli oranda çalışmaz. Kaslarda kramplar, vücuda yayılan kan akışında azalma ve hormon bozuklukları yaşanır. Uzmanlar bu yüzden gün içinde muz, çam fıstığı, ceviz, kaju ve kabak çekirdeği gibi besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyler. 

AŞIRI KAHVE TÜKETİMİ

Toplum arasında bilinen en yaygın yanlışlardan biri kafeinin yorgunluğa iyi geldiğine yönelik bilgidir. Kafein vücudun enerjisini hızla tüketmeye neden olur. Öte yandan kandaki kan hücrelerinin işlevselliğini düşürür. 

DENGESİZ BESLENME

Düzenli bir beslenme döngüsü kan şekerini olumsuz etkiler. Özellikle gece tüketilen besinler ertesi gün, gün boyu yorgunluğa yol açar. 

PROTEİN EKSİKLİĞİ

En çok ihtiyaç duyulan proteinden gün içinde mutlaka yüzde 40 oranında alınmalı. Balık, kırmızı et, tavuk ve süt ürünlerinden elde edilen protein kasları kuvvetlendirir.

AŞIRI KARBONHİDRAT TÜKETİMİ!

Vücudu en çok hantallaştıran maddelerin başında karbonhidrat gelir. Sindirilmesi zor olan karbonhidart maddesi bağırsak sistemini bozar.