Türk Hava Yolları'nın, internet sitesindeki duyuruda, Koronavirüs küresel salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde bugünden geçerli Türkiye’ye girişlere dair kararlara yer verildi.

Buna göre, Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka’dan gelen şahıslar ile son 14 günde bu ülkelerde olduğu anlaşılan şahıslardan Türkiye'ye varış saatinden en çok 72 saat evvel negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı istenecek ve bu şahıslar valiliklerce belirlenen yerlerde 14 gün süre ile karantinada olacak. Brezilya ve Güney Afrika’ya olan uçuş yasakları bu kapsamda sona erdi.

Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen şahıslardan girişten en çok 72 saat evvel negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı istenecek. Bunların dışındaki ülkelerden girişten en az 14 gün evvel aşı yaptırıldığına ve/ya da Kovid-19 hastalığının son 6 ay içersinde geçirildiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince hazırlanmış belgeyi ibraz edenlerden ilaveten negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı istenmeyecek ve bu şahıslar için karantina önlemleri uygulanmayacak. Bu ülkelerden girişlerde aşı sertifikasının ya da hastalığın geçirildiğine dair belgelerin ibraz edilememesi halinde girişten en fazla 72 saat evvel negatif sonuçlu PCR test raporu ya da girişten en fazla 48 saat evvel yapılmış negatif hızlı antijen test sonucu ibrazı yeterli görülecek.

Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen yolcular hariç olmak üzere girişlerde yolcular varış noktalarında örnekleme esasında PCR testine tabi tutulabilecek. Bu çerçevede yolcuların test örnekleri alındıktan sonra varış yerlerine gitmelerine izin verilecek, sonuçlarının pozitif çıkması halinde Sağlık Bakanlığı koronavirüs rehberi tarafında tedavileri yapılacak.

Türkiye yapılacak uçuşlarda ise HES kodu programı sürecek.