Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz gün Brüksel'de bir takım önemli temaslarda bulundu. AB Zirvesi'nden önce Belçika'nın Brüksel şehrine giden Kalın, buradaki temaslarında Türkiye'nin gündem konuları olan; Libya, Türkiye-AB ilişkileri, Akdeniz, Karabağ ve Suriye konularını masaya yatırdı.

BRÜKSEL'DE TÜRKİYE GÜNDEMİNDEKİ KONULAR ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 10-11 Aralık 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan Avrupa Birliği (AB) Zirvesi öncesinde Brüksel'e gitti. 

İbrahim Kalın kimlerle görüştü?

Bu bağlamda kritik görüşmeler gerçekleştiren Kalın'ın temasta bulunduğu kişiler şu şekilde; AB Konsey Başkanı Charles Michel'in Dış Politika Başdanışmanı Maryam Van den Heuvel, AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Schmid ve AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in Kabine Şefi Bjoern Seibert

LİBYA, TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ, SURİYE VE KARABAĞ KONULARI

Brüksel'de çok önemli temaslar gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişki, Libya, Karabağ ve Suriye gibi bölgesel konuları ele aldı. 

Ayrıca Kalın, göç anlaşması, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, siyasi diyalog ve vize serbestiyeti gibi alanlarda da somut adımlar atılması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Türkiye-AB ilişkilerinde somut adımlar atılmalı

Kıbrıs'ta kalıcı ve adil bir çözüm bulunması için yeni fikirler gerektiğini beyan eden Kalın, Türkiye'nin komşu Yunanistan'la istikşafi görüşmelere başlama hususunda da hazır beklediğini belirtti. T

ürkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkinin stratejik olarak her geçen gün daha önemli bir hale geldiğini belirten Kalın, söz konusu ilişkilere yeni bir dinamizm katacak, karşılıklı güven ilişkisini güçlendirecek ve işbirliğini artıracak somut ve yeni adımlar atılması gerektiğini ifade etti.