İsrail'in, Filistin'deki katliam saldırıları 26. gününde hız kesmeden devam ederken, Brezilya ve İskoçya'dan, İsrail'e tepki dolu açıklamalar geldi.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, sosyal medya hesabından İsrail'in, Filistin'de binlerce çocuğu katletmesine vurgu yaptığı açıklamasında ilk defa çocukların katledildiği bir savaş gördüğünü belirtti.

Peki savaşı çıkaran sorumsuzlar şimdi bu çocukların ölümüne mi üzülüyor?

Lula da Silva, "Gazze Şeridi'nde üstlenmedikleri bir savaşta 3.000 çocuğun öldüğünü görmek beni üzüyor. Peki savaşı çıkaran sorumsuzlar şimdi bu çocukların ölümüne mi üzülüyor? Eşyaların ağırlığını mı hissediyor?

Öldürülenlerin çoğunluğunun çocuk olduğu bir savaşı ilk kez görüyoruz. Kimse sorumluluk almıyor ve BM'den ateşkese ikna edici bir mektup bile sunamadık. Durmak! Allah aşkına durun!" dedi.

İnsan hayatına yönelik bu umursamazlık kınanmalıdır

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf ise İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yaptığı saldırıya dikkat çekerek, "Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki masum erkek, kadın ve çocuklar; dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm. İnsan hayatına yönelik bu umursamazlık kınanmalıdır" ifadeleriyle İsrail'i kınama çağrısı yaptı.