Koronavirüs (kovid-19 veya covid-19) halen etkisini göstermeye devam ediyor. Bu bağlamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bir takım uygulamalar yapılması kararlaştırılıyor. Yeni karara göre Çanakkale'nin Bozcaada ilçesine girmek için bundan böyle Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanılacak. Girişler artık Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile yapılacak.

BOZCAADA'YA GİRİŞLERDE HES KODU ZORUNLU

Çanakkale Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bugün bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Çanakkale'deki genel salgın durumuna ilişkin değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda HES kodu uygulamasının Bozcaada'ya girişlerde zorunlu hale getirilmesine karar verildi. 

Kuzey Ege Denizi'ndeki turistik ilçelerden Bozcaada'da koronavirüs salgınının bir nebze önüne geçilebilmesi için girişlerde HES kodu kullanılacak. HES kodu olmayanlar ilçeye giriş yapamayacak.

 

FERİBOTA BİNİŞLERDE HES KODU KONTROL EDİLECEK

Bozcaada Kaymakamlığı, resmi soyal medya hesapları üzerinden bir duyuru yaptı. Duyuruda bundan böyle adaya girişler için kullanılan, Geyikli Yükyeri İskelesi'nden kalkan feribotlara binerken HES kodu kontrolü yapılacak. Bozcaada'ya gitmek isteyen vatandaşlar bundan böyle HES kodu temin etmek durumunda kalacak.

HES KODU NASIL ALINIR? HAYAT EVE SIĞAR KODU NASIL ALINIR?

HES kodu SMS, E-Devlet veya Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden temin edilebilir.

HES kodunu SMS ile almak isteyenler: HES yazıp boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numaralarını, T.C. kimlik seri numaralarının son 4 hanesini ve kodun süresini yazıktan sonra 2023'e mesaj gönderebilirler.

e-Devlet sistemi üzerinden HES kodu almak için, "HES kodu Üretme ve Listeleme" sayfasına girilmelidir.

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ise "HES kodu işlemleri" bölümüne tıkladıktan sonra 'HES Kodu Oluştur' butonu vasıtasıyla kod temin edebilirsiniz.