Almanya'da kendisini hemen her sektörde hissettiren ekonomik kriz, şimdiye dek on binlerce çalışanın işsiz kalmasına neden oldu.
 
Alman teknoloji devi Bosch, geçtiğimiz aylarda başladığı işten çıkarma dalgasına, 450 kişiyi daha işten çıkarma planıyla devam ediyor. Şirkete bağlı otomotiv yan sanayi ve elektrikli el aletleri üretim tesislerinde çalışan 3 bin 500'den fazla işçinin kademeli olarak işten çıkarılması bekleniyor. 
 
Şirket, daha önce yaptığı işten çıkarmaların ardından bu kez de ev aletleri bölümü BSH'de yeniden istihdam kesintisine gitmeyi planlıyor.
 
Şirket adına yapılan açıklamada, "Mevcut iş hacmine dayanarak, BSH 2027 yılı sonuna kadar dünya çapında yaklaşık 3 bin 500 dolaylı istihdamı azaltmayı planlıyor, bunların bini bu yıl zaten kesilecek" denildi.
 
Almanya'da bu yıl içerisinde en az 450 kişi bu plandan doğrudan etkilenecek. Bosch, Siemens, Gaggenau ve Neff gibi markaları içeren Bosch ev aletleri bölümü, planlanan işten çıkarmalar sonrası çalışanların iç ve dış iş piyasaya uygun hale getirilmesi için özel bir dönüşüm birimi kurduğunu da duyurdu. Şirkete göre, BSH şu anda yaklaşık 17 bini Almanya'da olmak üzere dünya çapında yaklaşık 60 bin kişiyi istihdam ediyor.

 
Geçtiğimiz haftalarda 500 işçi daha işten çıkarılmıştı. İşten çıkarmaların en önemli gerekçesinin enflasyon ve ekonomik yetersizlikler olduğu ileri sürüldü.
#8

 
 
 
Kaynak: Artı49