Borsa İstanbul'da yeni bir hafta başladı. Yeni hafta rekorla karşılandı. Gelen bilgilere göre Borsa İstanbul'da yeni rekor, BIST 100 endeksinin tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesiyle kırıldı. BIST 100 endeksi açılışta yüzde 1,04 oranında değerlenerek 1.304,70 puana yükseldi. BIST 100 endeksinin bu puanı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

BIST 100 ENDEKSİNDE GEÇEN HAFTA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından Lütfi Elvan'ın geçen hafta yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanması, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "ekonomide yeni dönem" açıklaması ardından Türk lirası varlıklarına karşı olan ilgi artış gösterdi. 

Dolar, Türk Lirası karşısında bir hafta tam yüzde 11,5 oranında değer kaybetti. Böylece Borsa İstanbul'da işlem hacmi rekoru kırıldı ve BIST 100 endeksi 1.303,81 puana çıktı.

Cuma günü, yanı son kapanışta BIST 100 endeksi 1,54 oranında değer kazanmıştı. Haftayı bir önceki haftadaki kapanış gününe oranla yüzde 8,33 oranında artışla kapatan BIST 100 endeksi, 1.291,29 puanı görmüştü.

BORSA İSTANBUL'DA EN ÇOK KAZANDIRAN ENDEKS

Borsa İstanbul'da tüm sektör endekslerinin güne yükselişle başladığı kayıt edildi. Bugün, değer kaybeden endeks olmadı. Bu bağlamda en fazla kazandıran endeks, yüzde 3,63 oranıyla değerlenen orman, kağıt, basım oldu. Bugün Borsa İstanbul'da bankacılık endeksi yüzde 1,56 oranında, holding endeksi ise yüze 0,88 oranında değerlendi. 

Analistler ne diyor?

Bu hafta içinde Naci Ağbal başkanlığında gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısına dikkat çeken analistler, toplantının yatırımcıların odak merkezinde bulunduğuna da parmak bastı. Toplantının ardından Türk lirası varlıklarında devam eden pozitif seyrin de süreceği aktarıldı.