Borsa İstanbul, haftanın ilk iş gününde yeni bir rekor kırdı. Son dönemlerde rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da bugün BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesiyle güne başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, son kapanış gününe kıyasla 5,34 puan ve yüzde 0,40 oranında değerlenerek 1.329,29 puana çıktı.

Borsa İstanbul, Cuma günü kaç puan yaptı?

Geçen haftanın son iş gününde BIST 100 endeksi, rekorunu tam 1.328,33 taşımıştı. Önceki kapanış gününe kıyasla yüzde 0,83 oranında değerlenen BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek kapanış rekorunu  1.323,95 ile gerçekleştirmiş oldu.

EN ÇOK KAZANDIRAN ENDEKS HANGİSİ?

Bugün Borsa İstanbul'da en fazla kazandıran endeks, yüzde 1,39 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Tek gerileyen endeks olarak bankacılık endeksi, yüzde 0,12 oranında geriledi. Holding endeksi ise yüzde 0,59 oranında arttı.

BORSA İSTANBUL'DA REKORLAR DEVAM EDEBİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi alanında çığır açacak yenilikler yapacaklarını söylemişti. Ardından Merkez Bankası'nın gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından politika faizi yüzde 15'e çekilmişti. Bu da, tüm hafta süresince Türk Lirası bazından varlıkların pozitif olarak ayrışmasına sebep oldu. Analistlere göre, Borsa İstanbul'daki rekor kırma süreci, devam edebilir.