Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor kırılıyor. Son dönemlerde gerçekleşen faiz artırımı, ekonomi dostu açıklamalar ve ekonomik alandaki reformların ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en iyi kapanışını gerçekleştirdi.

YENİ REKOR KIRILDI

Gün içerisinde 1.341,91 puana çıkarak tüm zamanlardaki en yüksek seviyeye çıktı. Kapanışta BIST 100 endeksinin yüzde 0,34 oranında değerlenerek günü 1.325,47 puan ile rekor seviyeden bitirdiği belirlendi. BIST 100 endeksi, önceki günün kapanışına kıyasla 4,49 puan artış gösterdi. Toplam işlem hacmi ise 36,5 milyar TL seviyesindeydi.

EN ÇOK KAZANDIRAN ENDEKS HANGİSİ?

Bugün sektör endekslerinden en çok kazandıran endeks yüzde 2 oranıyla metal ana sanayi olarak kayıtlara geçti. Bankacılık endeksi yüzde 0,97 oranında değerlendi, holding endeksi ise yüzde 0,95 oranında değer kaybı yaşadı. Sektör endeksleri arasında en fazla kaybettiren endeks yüzde 2,31 oranıyla orman kağıt basım olarak kayıtlara geçti.

Analistlerin Borsa İstanbul yorumu

Yurt içi piyasaların şu son dönemlerde piyasa dostu hamleler ve uluslararası finans kuruluşları tatrafından Türk Lirası varlıklarına dönük olumlu raporları sebebiyle pozitif ayrışma yaşandığını belirten analistler, BIST 100 endeksinin sürekli olarak rekor kırdığını dile getirdi.