Ekonomideki yukarı yönlü ivme devam ederken Borsa İstanbul'dan bir sevindirici haber daha geldi. Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul, güne yükselişle başladı. BIST 100 endeksi yeni günde 0,55 oranında değerlenerek 1.467,66 puana çıkmayı başardı. Bu puan, BIST 100 endeksinin şimdiye kadar gördüğü en yüksek puan olarak kayıtlara geçti.

BIST 100 ENDEKSİ REKOR PUANA ULAŞTI

Borsa İstanbul bir kez daha rekor tazalerken, BIST 100 endeksinin geçmiş gündeki kapanışına kıyasla 7,97 puan artış göstererek 0,55 oranında değer kazandığı, bütün bunların sonunda 1.467,66 puanla yeni bir rekor kırdığı kaydedildi.

Borsa İstanbul'da kapanış rekoru kırıldı

Dün düşüş eğiliminde seyreden döviz kurlarının da verdiği destekle gün boyunca alıcılı seyreden Borsa İstanbul'da yer alan BIST 100 endeksinin gün sonunda yüzde 1,42 değer kazanarak 1.459,69 puanla kapanış yaptığı belirlendi. Böylece BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanış seviyesini görmüş oldu.

BORSA'DA EN ÇOK KAZANDIRAN ENDEKS KİMYA, PETROL, PLASTİK

Borsa İstanbul sektör endeksleri arasında en çok kazandıran endeks, yüzde 1,40 oran ile kimya, petrol, plastik oldu. Öte yandan sektör endeskleri arasıdna en çok gerileyen endeks ise yüzde 0,19 oran ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olarak kayıtlara geçti. Bankacılık endeksi yüzde 0,41 oranda ve holding endeksi de yüzde 0,86 oranda artış gösterdi.

ANALİSTLERİN BORSA YORUMU

Analistler, bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) açıklanacak verilerin yanında İngiltere'deki ticaret anlaşmaları ile ABD'deki teşvik paketine ilişkin gelişmelerin yakından takip edileceğini beyan ederek, yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını ve bilim dünyasının geliştirdiği Kovid-19 aşısına yönelik haber akışının da borsadaki gündemin odak merkezindeki konumunu koruduğunu bildirdi.

BIST direnç ve destek konumları

Teknik açıdan bakıldığında BIST 100 endeksinin 1.455 seviyesinin üstünde kalıcılık sağlaması halinde 1.470 ve 1.490 dirençlerinin söz konusu olabileceğini bildiren analistler, olası düşüşlerde de 1.420 puanın destek konumuna geçebileceğini söyledi.