Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün artış gösterdi. 2,39 oranında artan BIST 100 endeksi güne 1.138,90'dan başladı. Toplam işlem hacmi ise 10,7 milyar lira seviyesinde seyretti.

En fazla kazandıran endeks: Ulaştırma

Günün ilk yarısında değer kazanan endeksler; yüzde 2,03 oranıyla bankacılık endeksi ve yüzde 1,90 oranıyla holding endeksi oldu. Yeni günde sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran endeks, yüzde 8 ile ulaştırma oldu. Sektör endekslerinde gerileyen tek endeks KOBİ olarak kayıtlara geçti. KOBİ endeksi, 0,24 oranıyla geriye düştü.

Borsa İstanbul'da pozitif eğilim sürüyor

İhracat rakamları ve Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI) rakamlarının iyi düzeyde gelmesi sebebiyle BIST 100 güne yükselişle başladı ve pozitif eğilimi devam ettirdi. 

Analistler: ABD başkanlık seçimleri piyasaların odağında

Piyasalarla ilgili yorum yapan analistler, yarın (3 Kasım 2020) gerçekleşecek olan ABD Başkanlık seçimlerinin piyasaların odak merkezinde olduğunu ifade ediyor. Başkanlık seçimlerinin oranlara etki edeceğini belirten analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Demokrat rakibi Joe Biden'ın 7,2 puan gerisinde kaldığını ifade etti.