İngiltere Başbakanı, yaşadığı eve yaptırdığı 250 bin dolar değerindeki onarımın kaynağını açıklayamadığı için ile ilgili soruşturulma başlatıldı.

Boris Johnson'ın Başbakanlık konutundaki dairesinin onarım giderlerini bağış paralarıyla karşıladığı iddiaları üstüne tadilatın finansmanına yönelik resmi tahkîkat başlatıldığı açıklandı.

Seçim Komisyonundan tarafından yapılan bildirimde, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'daki dairenin tadilatı sebebiyle Muhafazakar Partiyle mart ayından bu yana ilişki durumunda olunduğu kaydedildi.

Tadilatın finansmanına yönelik "bir suçun ortaya gelmiş olabileceğinden şüphelenmek için uygun gerekçeler bulunduğuna" dikkat çekilerek tahkîkat başlatıldığı belirtildi.

Cummings, bu durumu "etik dışı, aptalca, büyük ihtimalle yasa dışı" şeklinde niteleyerek Johnson'ın siyasi bağışların şeffaf bir şekilde açıklanmasına dair kuralları ihlal ettiğini bildirmişti.

İddialar üstüne Başbakanlık, konutun finansmanı konusu ile ilgili Johnson'ın "seçim kanununa uygun hareket ettiği" yapmıştı.

Ülkede her sene başbakana konutundaki tadilat giderleri amacıyla 30 bin sterlin hibe edilmesine karşın konuttaki son onarım verilen hibeyi aştığı ve aşağı yukarı 200 bin sterline mal olduğu iddia edildi.