İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında “YSK üyelerine ahmak dediği’’ gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilip siyasi yasak getirilmesinin ardından gazeteci Barış Yarkadaş'tan bomba iddialar geldi.

İmamoğlu, davada karar çıkmadan çok önce yakın çevresine cumhurbaşkanı adaylığı için garanti verdiğini belirten Yarkadaş, AK Parti'nin İmamoğlu planını da anlattı.

KILIÇDAROĞLU İÇİN BÜYÜK FACİA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararın çıkacağı gün Almanya’da bulunmasının büyük bir siyasal iletişim faciası olduğunu belirten Barış Yarkadaş, "Kılıçdaroğlu’nun bu siyasal iletişim kazası, İmamoğlu’nu cumhurbaşkanlığı adaylığında yeniden potaya sokmuştur" dedi. İmamoğlu'nun ise süreci çok iyi yönlendirdiğini ifade eden Yarkadaş şu kulis bilgisini paylaştı:

İMAMOĞLU 15 GÜN ÖNCE NE DEDİ?

İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ‘’atlama taşı’’ olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir. Yaklaşık 15 gün önce söylenen bu söz, mahkemenin kararıyla birlikte ete kemiğe bürünmüştür.

KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞINA İZİN VERECEK Mİ?

Verilen ceza, İmamoğlu’nu hem yeniden potaya sokmuş hem de ‘’mağdur’’ edildiği için elini güçlendirmiştir. İbre, İmamoğlu’na dönmüştür. Ancak bu ‘’İmamoğlu kesinlikle aday olacak’’ anlamına gelmez. Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki tavrı nettir. Süreç, yeni tartışmaları beraberinde getirecek; en çok da CHP’yi zorlayacaktır.